top of page

Brocante meubels

Massaproductie is leuk en heeft ons veel gebracht, maar vintage is het echte werk. Wij van Anna Seconda Vita erkennen dit en willen je dit ook het liefst aanbieden. Brocante meubels brengen sfeer en leven in je huis. Wat brocante meubels zijn en wat wij je nog meer te bieden hebben, lees je hier.


Wat zijn brocante meubels?


Brocante meubels zijn, zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen, een belangrijk onderdeel van het vintagemeubilair. Brocante is van origine een Franse term en staat voor rommelmarkt, tweedehands of curiosa. Brocante verwijst naar populaire voorwerpen uit het verleden die nog geen antiek zijn. Een antiek voorwerp is een voorwerp dat minstens 100 jaar oud is. Antiquiteiten zijn kostbaar, en als er iets mis mee is, worden ze gerestaureerd.
Brocante kunstvoorwerpen kunnen er, in tegenstelling tot antiek, oud, versleten en zelfs verweerd uitzien. Onder brocante, en dus onder tweedehands, vallen voorwerpen die minder dan 30 jaar oud zijn. Brocante kan erop wijzen dat het door een aantal handen is gegaan en dus in gebruik is. Brocante is vaak 2e, 3e of zelfs 4e hands, wat aangeeft dat het gebruikt is. 

Een warme en landelijke stijl

Brocante vertegenwoordigt een warme landelijke stijl die charmant oud aandoet. Liefhebbers vinden het dan ook zeer aantrekkelijk. Brocante is ongeraffineerd en creëert een ongedwongen sfeer in je huis. Hout hoeft niet geschuurd en gepolijst te worden; een ruwe afwerking is voldoende. Oneffenheden worden bij brocante juist aangemoedigd. Met andere woorden, het geeft het product karakter, charme en een romantische uitstraling. Dit is wat brocante meubels zo mooi maken. Wij selecteren wat betreft brocante meubels de pareltjes uit. Zo hoef je zelf niet op zoek naar de leukste spulletjes op een rommelmarkt in Nice, maar kun je deze makkelijk bij ons vinden.

Brocante meubels.JPG

Wat bieden wij nog meer?

Naast de brocante meubels bieden wij nog veel meer. Zo kun je bij ons je meubels laten verven, of dit zelf doen. Wij bieden een breed assortiment van krijtverf en kalkverf. Dit zijn beide natuurlijke stoffen, zodat je geen last hebt van giftige verfdampen. Ook voor het restaureren en stofferen ben je bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bieden wij ook voor de liefhebber workshops aan. Bij deze workshops leer je op een professionele, maar gemoedelijke manier hoe je zelf bijvoorbeeld stoffeert, verft of restaureert. Voor meer informatie kun je eens rondneuzen op onze site, of contact opnemen. Hopelijk tot snel!

bottom of page